Känd i Sydkorea

Ur Graphic #19, hösten 2001

Ur Graphic #19, hösten 2001. Fotot är från Svensk Bokkonsts utställning på KB. ”Arthur Cravan drunknade aldrig” kan skymtas till vänster i fotot.

Ibland dyker ens namn upp i sammanhang man inte hade räknat med. Höstnumret av det sydkoreanska magasinet Graphic är tillägnat åtta tävlingar och utställningar med bokdesign från hela världen. En av de uppmärksammade tävlingarna är Svensk Bokkonst.

S. 84 i Graphic #19

S. 84 i Graphic #19

Det är en diger samling av ytterst väl formgivna böcker som presenteras, dels på engelska, dels på koreanska. På sidan 83 hittar jag Arthur Cravan drunknade aldrig, som belönades med diplom av Svensk Bokkonst i våras. Jag producerade omslaget till boken baserat på formgivaren Leif Thollanders skisser, och står därför med under ”Original production”. Magasinet har också fått in en intervju med Leif Thollander.

S. 161 i Graphic #19.

S. 161 i Graphic #19. Man kan kanske förlåta att boktiteln är felstavad, eftersom den var det i katalogen från Svensk bokkonst.

De tävlingar och utställningar som nämns i magasinet är (förutom Svensk Bokkonst) De Best Verzorgde Boeken, Les plus beaux livres français, Die schönsten Schweizer Bücher, Le prix Fernand Baudin, Walter Tiemann Preis, Schönste Bücher aus aller Welt, och 한국의 아름다운 책.

Graphic Magazine #19

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *