Min språklärare på stol nr 6

När jag för några år sedan läste nordiska språk vid Stockholms universitet var det en energisk ung man som lärde ut grunderna i lingvistik. Hans namn var Tomas Riad, och jag tittar fortfarande emellanåt i kompendierna som han delade ut.

Idag kan man läsa i tidningarna att Tomas Riad blivit invald i Svenska akademien. Jag är inte rätt person att bedöma vad Tomas kan tillföra, men numera kan jag åtminstone påstå att jag lärt mig lingvistik av en blivande akademiledamot.

http://www.svenskaakademien.se/information/pressinformation/2011/ny-ledamot-i-svenska-akademien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>