Gustaf Björkman och Britta Rålin

Ett utsnitt ur Gränna ministerialbok 1780—1805 som tillkännager vigseln mellan ”Herr Gust. Björkman på Toftaholm och jungfrun Britta Christina Rålin i staden”.

Jag har nu funnit skriftliga belägg för att Gustaf Björkman, min farfars farfars farfars far, hörde hemma på Toftaholm i Dörarps socken, åtminstone när han och Britta Christina Rålin vigdes 1801. Tyvärr har jag inte kunnat hitta några ytterligare uppgifter om honom i källorna från Dörarp, varken i födsloböckerna eller husförhörslängderna ‎(de äldsta som finns hos Ancestry.se är från 1805)‎.

Jag har också fått fram uppgifter om Britta Christina Rålins familj: hennes mor, som också hette Britta, fick åtminstone fyra barn. Vem eller vilka som var barnens fader är dock än så länge höljt i dunkel.

Till bjorkman.me – Måns Björkmans släkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *