Design = Eksell

På Morris & Ryös antikvariat, vernissage för utställningen »Omslag«

Just nu pågår en utställning på Morris & Ryös Antikvariat med bokomslag av den grafiske formgivaren Olle Eksell. Eksell är kanske mest känd som skaparen av logotypen för Ögon-kakao, och författare till boken Design = Ekonomi. Utställningen »Omslag« pågår till och med 17 februari, och är väl värd ett besök för alla intresserade av 1900-talets bokformgivning i allmänhet och bokomslag i synnerhet.

För den designintresserade är Antikvariat Morris väl värt ett besök alldeles bortsett från utställningen. Från dagens vernissagen vandrade jag ut med typprover från Björkmans Tryckeri – som hade ett långvarigt samarbete med Olle Eksell – samt en utgåva av Tschicholds Bokens proportioner.


Visa större karta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *