Antikvarisk bokmässa på Fredsgatan

Nu har jag precis kommit hem från bokmässan. Ja, inte den i Göteborg alltså, utan den Antikvariska bokmässan som arrangeras varje höst på Konstakademien i Stockholm. Här blandas allt från praktfulla 1700-talsband till barnböcker från 50-talet, men även en hel del modern litteratur, i synnerhet om typografi och bokhantverk.

Mina inköp på bokmässan.

För egen del är jag ju mest intresserad av dels den typografiska litteraturen, dels de riktigt gamla kuriositeterna – och de sistnämnda har jag sällan råd att köpa. Några godbitar hittade jag dock i Antikvariat Morris’ hyllor.

Har du den minsta tendens till bibliofili, och har vägarna förbi Fredsgatan 12 i helgen, bör du absolut kila in på bokmässan en stund. Det är gratis inträde.

Please specify a Flickr ID for this gallery

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *