Kengis bruk, Pajala

Nytt om Rålin och Bergh i släktträdet

Tack vare upplysningar från Tomas Risbecker har jag nu kunnat komplettera släktträdet med anorna för Britta Christina Rålin, min farfars farfars farfars mor. De går tillbaka på Haquinus Svenonis, kyrkoherde i Skärstad och den förste i släktträdet vars namn har latiniserad form ‎(på svenska bör han ha kallats Håkan)‎.

Jag har även forskat en del på släkten Bergh, och funnit information om min farmors farfars far. Han hette Anders Jakob Bergh och var född i ”Kengis i Finland” ‎(förmodligen avses Kengis bruk i Pajala)‎. Hans äldste son, också han kallad Anders Jakob, tycks ha haft ett olycksdrabbat första äktenskap: åtminstone tre av de sju barnen dog innan två års ålder, en fjärde avled vid 19, och frun Anna Margareta gick bort 44 år gammal.

När Anders Jakob den yngre gifte om sig och skaffade en ny familj, fick ett av barnen samma namn som två av dem som dött unga: Anders Gustaf Bergh, min farmors far.

bjorkman.me – Måns Björkmans släkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *